Saltar apartados

ORGANITZACIÓ ADMINISTRATIVA


L'organització administrativa departamental de la Universitat d'Alacant, tal com la coneixem en l'actualitat, es va configurar a l'octubre de 1987 amb la creació de les secretaries corresponents i la dotació de personal administratiu. 

El departament d'Anàlisi Geogràfica Regional i Geografia Física està adscrit a la Facultat de Filosofia i Lletres. Els seus òrgans de Govern són el Consell de Departament, la Comissió Permanent, el director i la secretaria. El càrrec de directora del Departament  el té en l'actualitat la Dra. María Hernández Hernández i la secretaria acadèmica del Departament la porta la Dra. Ascensión Padilla Blanco.

El Departament d'Anàlisi Geogràfica Regional i Geografia Física està constituït per dues àrees de coneixement: la d'Anàlisi Geogràfica Regional i la de Geografia Física. En l'actualitat el componen 29 professors (9 catedràtics d'universitat –3 d'ells emèrits–, 11 titulars d'universitat, un professor contractat doctor i 8 professors associats), 2 col·laboradors honorífics, un especialista-tècnic i un gestor en cap administratiu, titular de la Secretaria Administrativa del Departament. Les instal·lacions es troben situades en l'Edifici 19 (Facultat de Filosofia i Lletres II), i ocupen tota la segona planta i part de la primera.

Els departaments, segons l'articulat de la LOU, són els òrgans, entre altres funcions, encarregats de coordinar els ensenyaments d'una o diverses àrees de coneixement, en aqueix sentit és de destacar que el Departament d'Anàlisi Geogràfica Regional imparteix docència en les titulacions de Geografia, Turisme, Humanitats, Ciències del Mar, Mestre de Primària, Enginyer Geòleg, i en programes de Doctorat, Màsters i títols propis d'aquesta Universitat.

Són moltes les línies d'investigació que se segueixen en aquest departament, així com les unitats singulars d'investigació que conformen els seus professors, i, com a conseqüència d'això cal destacar la profusió de projectes d'investigació en els quals el personal d'aquest departament es troba directament implicat ja siga en projectes de convocatòria pública d'R+D o projectes per mitjà de contractes o convenis d'investigació amb entitats públiques i privades.

Dins d'aquesta unitat universitària es troba la Secretaria Administrativa del departament, òrgan que realitza tot el procediment administratiu relacionat amb ell, bàsicament la gestió, tant econòmica, acadèmica, d'alumnat i de personal, i ofereix l'oportú suport perquè es realitzen i es porten a terme, d'una manera òptima, les labors de docència i investigació pròpies d'un departament universitari complex i dinàmic com és ara el d'Anàlisi Geogràfica Regional i Geografia Física.

Departament d'Anàlisi Geogràfica Regional i Geografia Física


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3428

Fax: (+34) 96 590 3428

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464